Olen tuumaillut valaisinkaupan tekoa jo kauan ja nyt kun edelliset projektit ovat suht valmiit, niin päätin aloittaa uuden. :) Piti aluksi tehdä vaan pieni boxi, pelkkä liiketila, mutta kuten tapana on, tuppaa hommat laajenemaan. :) Kasasin markkinoilta ylijääneistä kuvausnurkkauksista taloa. Joitakin seiniä piti ja pitää tehdä lisäksi, mutta nyt siis valmistumassa valaisinliike ja liikkeenpitäjän asunto.

Valaisinliikkeen ja tulevan keittiön pinnat olin jo valmiiksi tehnyt, niin niille en tehnyt muuta kun puhkoin ikkuna- ja oviaukkoja. Ikkunat  on vielä kaikki tekemättä, tuntuvat niin työläiltä. :/ Huonesyvyys tulee olemaan melko pieni (vain 25cm eli 3m) , mutta näillä nyt mennään.

Keittiöosa tulee erillisenä omana osana talon taakse. Ajattelin, että olisi hauska tehdä talosta monimuotoisempi kuin vain suorakaide, mutta sitä olisi sitten vaikea liikutella ja tilapulakin vaivaa. Jätän keittiöboxin siis kiinnittämättä runkoon, tällöin sitä on helpompi kuvatakin. :) Taloon tulee myös toinen kerros, mutta se on vasta kasa levyjä ja suunnitteluasteella. 

Nyt laitoin pinnat tähän alakerran pikkuhuoneeseen. Vasemmalle puolelle jää valaisinliike ja taakse tulee keittiö. Tästä tilasta lähtee myös portaat yläkertaan. Syksyllä nukkekotikurssilla eräs henkilö kysyi neuvoja kierreportaisiin, en ikinä ole sellaisia tehnyt, joten en osannut heti auttaa. Hänen taloonsa tulikin sitten tavalliset portaat, joten en sen enempää tutustunut kierreportaitten tekoon. Jäin kuitenkin miettimään kuinka ne toteutettaisiin ja nyt päätin kokeilla tähän taloon kierreportaiden tekoa. Saa nähdä kuinka käy.

Mutta joo, tässä siis kuvia valmiista pikkuhuoneesta (portaat ja ikkuna puuttuu) ja väliseinää ei ole vielä liimattu paikalleen. Voi olla että jätän senkin irralliseksi, niin helpottaa kuvausta tulevaisuudessa, kun saa seinän pois paikaltaan. Portaat tulee suurin piirtein tuohon pöydän kohdalle.

Tuplaovista mennään keittiöön, vasemmanpuoleisesta aukosta (ovi puuttuu) taas valaisinliikkeeseen.

Ikkuna-aukko ilman ikkunaa. :)

 

Keittiönpuolelta katsottuna oviaukko on vielä keskeneräinen:

This is my new project. There is going to be a little shop that sels lamps and an salesperson´s apartment in the same building. So here is the start.