Monta yritystä ja monta epäonnistumista. Koitin tehdä Juliannalle tytärtä,eli asukkia tuohon pienen tytön makkariin. Kolme päätä väkersin ja vihdoin luovutin;en kerta kaikkiaan osaa tehdä niin nuoren lapsen kasvoja. Kaksi päätä paistoin ja toisen niistä kelpuutin taloon asumaan. Olisin halunnut huoneeseen asumaan jonkun 4-5 vuotiaan tylleröisen,mutta nyt siellä asuukin 8-v (ja näyttää mielestäni vielä vanhemmalta :) ) Iisa Ella Elviira:

Iisa lueskeleekin huoneessaan Puputille omaa vauvakirjaansa ja hymähtelee äidin kirjoittamille jutuille ajasta,jolloin hän olin vauva. Välillä pupu-vauvalle tulee nälkä ja silloin Iisa syöttää tälle maitoa pienestä tuttipullosta.

Sillä aikaa Julianna äiti tekee alakerran keittiössä heille pientä välipalaa.

Ennen tytön kutsumista välipalalle äiti nauttii kuitenkin kaikessa rauhassa kupillisen kahvia ja lueskelee päivän lehden. Sitten täytyykin jo miettiä seuraavan päivän työtilausta,syntymäpäiviä,jonne Julianna on luvannut leipoa kakut ja piirakat. Vinkkejä hän lueskelee leivontakirjasta.

 

Pian Iisa tulee alakertaan ja huudahtaa ilosta,kun näkee,että äiti on tehnyt välipalaksi myös hänen herkkuaan:vadelma-mustikka kiisseliä. Nam!

Äiti muistuttaa,että leipääkin pitää syödä ja hakee leivät apupöydältä.

Välipalan jälkeen Iisa ryntää takaisin leikkimään ja Julianna syventyy taas kokkikirjoihinsa.

Mummi on ostanut Iisalle uuden nuken,josta Iisa pitää valtavasti,koska se on aivan hänen itsensä näköinen. :)

Iisa on myöskin saanut äidiltä uuden säästöpossun,minne hän voi säästää rahaa uutta pyörää varten.

Niin,siis kaikkea pientä taas koitan näillä kuvilla näyttää. Keittiökuvissa näkyy kalenteriswapista saamiani ihanuuksia,kuten Annelta saatu leikkuulauta,joka roikkuu seinällä, takaseinällä taas roikkuu Tuutivillalta saatu tarjotin liinoineen. Voileivät on tehty Lissulta saadun pienen leikkulaudan päälle. Liedellä keraamisessa vuuassa on Kaisalta saatuja tomaatteja omatekemieni muiden kasvisten kanssa. Lieden päällä on myös Kaisalta saadut keittokirjat. Lisää kalenterista saatuja keitto/leipomiskirjoja on pöydän päällä,ne on saatu Annelta. Keittiön pöytää koristaa myös Tuutivillalta saatu kaunis kukkamaljakko. Kuvissa näkyy myös aivan ihania Wooperin astioita,jotka voitin hänen arvonnastaan juuri ennen hänen pois menoaan. Jaanan äiti postitti minulle paketin joulun tienoilla,ja kylläpä oli ristiriitaiset tunteet avata pakettia ja katsella sen ihanaa sisältöä. Toisaalta olin niin iloinen ja toisaalta hyvin surullinen... Vaalin aarteitani huolella. Kiitos Eija!

Lastenhuoneeseen olen itse tehnyt tuon Iisan lisäksi punahiuksisen nuken,jonka raajat taipuvat,sekä pienen säästöpossun. Kolikkoaukko ei vaan tuossa kuvassa näy.

Tulee nyt suuri postaus,mutta laitan kuvaa kaikista lopuista joulukalenteriswapista saamistani tavaroista,kun ei ole tullut niitä esiteltyä kaikkia vielä. Uupumaan jää vielä Lissulta saatu verho-pöytäliina kokonaisuus,koska sille ei tästä projektista löydy paikkaa, toisista projekteista varmasti kyllä myöhemmin. :) Ja jotkin printit etsivät vielä paikkansa myöskin,tai jatkojalostusta.

Tässä näkyy paremmin Kaisalta saadut kirjat lieden päällä,tomaatit,sekä tuo ihana roikkuva valkosipuliletti.

Ja Annen leikkuulauta seinällä näkyy tässä kuvassa paremmin:

Pukeutumishuoneessa Marcellelta saadut ihanat tavarat:kenkälaatikko ja sukkahousepaketit sekä punainen hajuvesipullo pöydän päällä. Tuutivillalta saadut kauniit saapikkaat ja pöydän päällä oleva hauska korusetti rasiassa:

Makuuhuoneen sängyllä Tuutivillalta saatu ihastuttava valkoinen viitta ja lattialla Lissulta saatu matto:

Kylppärin pikkupöydällä Marcellelta saadut valkoiset pyyhkeet, lokerikon päällä toinen punainen pikkupullo ja takana olevan tason hyllyltä löytyy vielä huikea ensiapupakkaus.

Alakerran putiikissa on järjestys muuttunut kun tavaraa on tullut lisää. Lydia ihastelee juuri uutta kevään mallistoon kuuluvaa suuruista pöytäliinaa (Tuutivillalta).

Keskimmäisen pöydän päällä oleva suuri kynttilälyhty on lahja Marcellelta. Pöytään nojaava olkikranssi kellolla Kaisalta kalenterista. Rautatuolin päällä oleva suloinen kori/rasia Marcellelta,häneltä myöskin pikkutaulut,jotka olvat lattialla olevassa korissa. Tuutivillalta pieni tähtikoriste joka on pöydällä.

Kaunis naispatsasjalusta Tuutivillalta,sen päällä Lissulta saatu ruukku kukkineen.

Sohvalla Lissulta saatu enkelityyny ja takana hyllykköön nojaa Sirpalta pikkujoululahjaksi saatu kaunis lasimaalaus/tiffanytyö.

No nyt pitäisi olla esitelty suurin piirtein koko Kalenterin sisältö. Ihanuuksia sain siis melkoisesti,on vaan kestänyt tämä kuvaus tovin... :)

Now there is a girl living in the little girls room. I tried to make a younger one,but I couldn´t. So instead beeing 4 to 5,she is eight years old. And her name is Iisa Ella Elviira. She has got a new doll from her grandmom and she loves that a lot,cause it looks just like her. :) She has also got a new piggy bank and baby bottle with the Hello Kitty picture on it for her doll. Those things I have made from Fimo. Other photos mostly shows the things I got from the adventcalendar. 

Ai niin, keskikerroksesta olen maalannut lattian valkoiseksi,siis lastenhuoneesta ja olohuoneesta. Ja vihdoinkin sain kantattua olohuoneen maton. :D

I allmost forgot: I have painted the floors in second floor from dark brown to white and I finally finished the livingrooms rug.